Embert próbáló volt

Fehérvári Csaba és Aczél András stabilan, lendületesen autózott a tokaji pályákon és bevitte a legjobbak közé a Toyota Corollát – ennek köszönhetően a korcsoport bajnoki címét is megszerezték a Historic mezőnyében.

A júniusi Mecsek Rali után október végén, a Nyíregyháza Ralin ült ismét autóba Fehérvári Csaba és Aczél András: a páros a bő száznyolcvan kilométeres Európa-bajnoki távot teljesítette a Historic mezőnyében a Toyota Corollával.

„Historicosként komoly kihívást jelentett, hogy ezekkel a régi autókkal egy mai modern komplett ERC-távot kellett teljesítenünk. Plusz nálunk van mozgó szerviz, vagyis a versenyautót követi egy-két másik, így nekik is be kellett járni ezt a meglehetősen nagy távot és a hosszú etapokat, hiszen bár Nyíregyháza Raliról beszélünk, de maguk a pályák Tokaj környékén voltak. Erőt és embert próbáló hétvége volt, de mi sikeresnek értékeljük” – mesélte Fehérvári Csaba.

A páros teljesítményére nem lehetett panasz: végig az élmezőnyben autóztak, szombaton ki tudták használni a Toyota előnyeit, és a riválisokhoz képest kevesebb lóerő sem tudta tőlük elvenni a dobogót vasárnap.

„A pénteki prológon megforogtunk, majd úgy éreztük, hogy az autónknak a szombati pályák fekszenek: a murvás részeken jobban át is tudtunk menni ezzel az autóval, mint vasárnap, ahol a végsebességes szakaszokon érezhető volt az erőhátrányunk. Ennek ellenére a Historic abszolút harmadik, a korcsoport második és a kategória első helyén zártuk a versenyt, és az év végi értékelésben is sikerült megnyernünk az E korcsoport bajnoki címét” – mondta a pilóta.

A Proformance Motorsport most megy Spanyolországba a Historic-Eb futamára, Fehérváriék pedig a tervek szerint a Szilveszter Ralin állnak rajthoz legközelebb – nem mellesleg már építik a Mitsubishi Galantot a 2022-es szezonra.

Related posts